Што е „скранчи“ (Scrunchie)?

Скранчи“ (Scrunchie) е еден вид на стегач за коса. Доаѓа во различни бои, материјали и дизајни. Иако производот најчесто се користи за косата, може да се носи и на рака (кај зглобот) како моден додаток.

Magic Arts направи мало истражување и научивме дека Производот беше измислен од Филипс Е. Мејерс во 1963 година, но не беше патентиран. Името „Scrunchie“ е добиено во 1987 година од Рони Ревсон. Стана модна револуција која евалуираше во најразлични дизајни. Scrunchies беа особено популарни во 1980-тите и 90-тите години, вклучувајќи поголеми, подетални верзии. Ја добија популарноста во средината на 2010-та година. Овој моден додаток го прифатија големите ѕвезди меѓу кои и Мадона.

Денес се враќа пожестоко од било кога до сега. Направи вистински моден „бум“ последнава година.

Scrunchie трендот е многу добро познат кај тинејџерките и е вистински безопасно, ефтино и слатко задоволство. Најчесто доаѓа во комбинација со “VSCO girls” стилот кој е особено популарен.

Доколку сакате да нарачате scrunchie, контактирајте не тука.