Scrunchie (скранчи) – тинејџерска модна револуција

Што е „скранчи“ (Scrunchie)? „Скранчи“ (Scrunchie) е еден вид на стегач за коса. Доаѓа во различни бои, материјали и дизајни. Иако производот најчесто се користи за косата, може да се носи и на рака (кај зглобот) како моден додаток. Magic Arts направи мало истражување и научивме дека Производот беше измислен Read more…

Што е всушност денот на вљубените?

Секоја година на 14.февруари се празнува Св.Валентин. Тоа е ден кога и изразуваме љубов на саканата личност, но знаете ли кој е Купид, што се случува кога ќе ве погоди неговата стреличка и зошто воопшто го славиме Св.Валентин? Симбол на Св.Валентин е римскиот бог Купид прикажан со лак и стрела. Read more…